Kinderbegeleiding 2,5 tot +/- 14 jaar
Deze coaching is bedoeld voor kinderen van 2 tot 14 jaar, is je kind ouder kijk dan bij Jongeren adolescentenbegeleiding.
Ik kijk en onderzoek wat het kind nodig heeft om zichzelf en zijn omgeving te begrijpen. Mijn werkwijze pas ik aan op de behoefte van het kind. Onderwerpen die regelmatig naar voren komen zijn: – Ik heb buikpijn als ik naar school moet.
– Ik snap de kinderen in mijn klas niet.
– Ik kan moeilijk slapen.
Wat betekent hoogbegaafdheid en/of hoog gevoeligheid voor mij en mijn omgeving? Hoe werkt leren voor mij? Welke leer strategieën gebruik ik? Lijst met meest voorkomende onderwerpen.

Wat ik heel belangrijk vind is dat ouders betrokken worden en een rol krijgen, bijvoorbeeld: hoe kunnen ouders hun kind helpen in deze situatie? Mijn kracht in dit hele proces is dat ik blijf observeren waarbij niets vreemd of gek is, want ieder kind is uniek, authentiek en anders.

Soms is de problematiek te heftig voor een groep of heeft een kind gewoon hiaten in zijn ontwikkeling opgelopen. Samen werken wij aan acceptatie en dagen het kind daarnaast uit om hun talenten te gebruiken en door te zetten als het moeilijk wordt. De problemen bekijken we van verschillende kanten, waardoor de cognitieve functie ‘breed denken’ verder ontwikkelt.

Neem contact op per mail voor de mogelijkheden of maak meteen een afspraak met het aanmeldformulier.